Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!
Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!

Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!

Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!

Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!

U bent hier:  Home  >  PR

PR

De Voorhof is regelmatig in de media te vinden.

Hieronder een overzicht van de artikelen van de afgelopen jaren. 

Wilt u nog meer artikelen teruglezen over De Voorhof klik dan hier.

Vakblad didactief kwam bij ons langs en schreef een artikel over bewegend leren. Klik hier voor het artikel. 

Lees verder

VIANEN • Na acht weken is het dan eindelijk zover: de basisscholen mogen hun deuren weer openen.


Vanwege het winterweer besloten sommige scholen nog een dag dicht te blijven, maar De Voorhof in Vianen verwelkomde maandag haar leerlingen weer.

Ondanks de sneeuw die er nu ligt, waren de kinderen toch ook weer blij dat ze weer ‘gewoon’ naar school mochten. Het team was ook blij om eindelijk weer kinderstemmen in het gebouw te horen.

Klik hier voor het artikel in het Kontakt. 

Lees verder

Zoals het er nu naar uitziet, moeten de basisscholen nog even door met het online lesgeven. Niet alleen voor de kinderen en hun ouders is dat een grote verandering, ook voor de leerkrachten ziet een dag lesgeven er heel anders uit.

Tijdens de eerste lockdown koos basisschool De Voorhof in Vianen voor het maken van instructiefilmpjes die de kinderen dan thuis konden bekijken. Nu willen de leerkrachten de kinderen graag live zien tijdens de uitleg.

“De uitleg wordt gegeven op het Digibord en de kinderen worden er tijdens de les bijgehaald via bijvoorbeeld laptops. We krijgen veel complimenten van ouders, die het fijn vinden dat er op deze manier contact is”, zegt Laurens van De Voorhof.

Zo geeft meester Joeri (foto) van groep 7 van De Voorhof in Vianen uitleg, zoals gebruikelijk, op het Digibord. De kinderen volgen de les, vanwege de gesloten scholen, online. Meester Joeri heeft tijdens de lessen met al zijn leerlingen contact via laptops.

Klik hier om het artikel in het Kontakt te lezen. 

Lees verder

VIANEN • De laatste dagen hebben alle leerkrachten van basisschool De Voorhof in Vianen keihard gewerkt om het pakket voor thuisonderwijs klaar te maken. Daarnaast is er samen met de ouderraad voor elk gezin een kerstpakket klaargemaakt.

Klik hier om verder te lezen

Lees verder

VIANEN • Tijdens de Nationale Buitenlesdag vandaag deed basisschool De Voorhof in Vianen mee.


Alle groepen hebben vandaag buiten les gekregen. Buiten les krijgen is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, het is ook nog eens heel leuk. Door regelmatig reguliere lesstof in de buitenlucht aan te bieden, ontdekken, onderzoeken en leren kinderen spelenderwijs en met veel meer plezier. 

Klik hier om naar het krantenartikel te gaan. 

Lees verder

Klik hier om het artikel te lezen van onze adjunct Anne

Lees verder

De groepen 5, 6 en 7 werken bij IPC, ons programma waarin alle zaak- en creatieve vakken thematisch aangeboden worden over chocolade! De groepen kregen op dinsdag 5 november les van Olala Chocola. Klik hier om het artikel in de krant te lezen.

Lees verder

Vianen • Hoewel de Parkschool Vianen inmiddels al zeven maanden onderdak biedt aan de leerlingen van De Voorhof, De Wegwijzer en de Stichting Kinderopvang Vianen, heeft de officiële opening pas afgelopen donderdag plaats gevonden. Klik hier om het hele artikel te lezen. 

Lees verder

Klik hier om te lezen hoe we ons thematisch onderwijs (via IPC) koppelen aan een gastles van Dico Baars. 

Lees verder

klik hier om te lezen hoe alle kinderen van De Voorhof de zomer ingleden!

Lees verder

Klik hier om via het RTL nieuws te lezen wat onze Anne en Marjan losmaakte in ons kleine landje met een brief die de leerlingen van groep 8 moesten voorlezen aan hun ouders! 

Het is via facebook en de media massaal opgepikt en dat hebben de meiden geweten. RTL nieuws, het AD, de radio, Linda.nl. Ook onze onderwijsminister Arie Slob heeft hier mooi op gereageerd! 

Lees verder

Klik hier om het artikel uit het AD te lezen of klik hier om radio Utrecht te beluisteren. 

Lees verder

VIANEN • De gloednieuwe Parkschool in Vianen opent na de voorjaarsvakantie haar deuren. De officiële opening is dinsdag 5 maart, op het parkeerterrein van de school is er dan om 08:15 uur een feestelijk moment met wethouder Tirtsa Kamstra. Klik hier om het hele artikel te lezen

Lees verder

De 3D printen is gebouwd en goedgekeurd. Klik hier om het artikel te lezen. 

Lees verder

De Voorhof-Batenstein gaat samenwerking aan!

Lees verder

Klik hier voor het artikel wat is geplaatst in het magazine Samen van Zorgspectrum.

Lees verder

Op 5 december kwam Sinterklaas op bezoek bij De Voorhof. Dit bezoek is uitgezonden bij Goedemorgen Nederland. 

Klik hier voor het filmpje.

Lees verder

VIANEN • Alle kinderen van basisschool De Voorhof in Vianen hebben vrijdag het schooljaar spectaculair afgesloten.

Met een grote opblaasglijbaan zijn de kinderen samen met hun ouders, juffen en meesters het schooljaar uit en de zomer ingegleden.
Het spektakel dat vorig jaar is opgezet, werd dit jaar voortgezet en was opnieuw een groot succes. De kinderen keken er al de hele week naar uit.
Ook voor het nieuwe schooljaar is de activiteit al meegenomen in de jaarplanning voor de laatste schooldag.
Over zes weken worden de leerlingen mét ouders weer van harte verwelkomd voor het nieuwe schooljaar. 

Lees verder

VIANEN • Het hoogste punt van de Viaanse Parkschool werd woensdag gemarkeerd door het hijsen van de vlag. Wethouder Frank Meurs kreeg daarbij assistentie van Sanne, Milou en Vince.

Dat het scholencomplex in Monnikenhof, waar De Wegwijzer, De Voorhof en Stichting Kinderopvang Vianen (SKV) zijn gevestigd, was verouderd en niet meer voldeed aan de eisen van modern onderwijs, komt niet uit de lucht vallen. Tien jaar geleden werden al wensen geuit dat er voor alle gebruikers een nieuw en multifunctioneel gebouw moest komen. De eerste plannen dateren al van zó lang geleden dat nieuwe school er eigenlijk al lang had moeten staan.

Vier jaar geleden werd nieuwbouw concreter, en afgelopen najaar is daadwerkelijk gestart. Het was een innige wens om vóór de zomervakantie het hoogste punt te bereiken, en dat is op het nippertje gelukt. Als alles mee zit wordt het robuuste gebouw met een stoere uitstraling, op 14 december opgeleverd. De SKV, met kinderdagopvang (0-4 jaar), peuterclub (2-4 jaar) en buitenschoolse opvang (4-12 jaar), neemt direct na de kerstvakantie haar intrek in de Parkschool.

"De basisscholen, die beide hun identiteit behouden, gaan in een later stadium verhuizen", vertelde Laurens van Leeuwen, directeur van De Voorhof. "Er komen 24 lokalen waarvan elke vier uitkomen op een leerplein met alle voorzieningen, in een veilige omgeving. Daarnaast komen er onder andere twee gymzalen, een podiumtrap en een centrale hal voor grotere activiteiten. Daarnaast een handvaardigheidsruimte, een kookeiland en meubilair dat past bij vernieuwend onderwijs."

Lees verder

VIANEN • Kinderen van groep 5 van basisschool De Voorhof komen maandag 2 juli langs in Hof van Batenstein.

De kinderen komen spelletjes spelen. Het is de bedoeling dat de senioren de kinderen wegwijs maakt in de spelletjes van vroeger. Maar ook dat de leerlingen de ouderen iets vertellen over de spelletje die zij nu spelen. De middag begint om 13:00 uur en duurt tot 15:30 uur. Entree is 1 euro. Aanmelden is niet nodig. De activiteit wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Vianen (SWV).

Lees verder

VIANEN • De leerlingen van groep 7 en 8 van De Voorhof in Vianen hebben donderdag een herdenking gehouden bij het oorlogsmonument van Vianen.

Dit als afsluiting van het  project 'de tijd van de wereldoorlogen'. Groepsdoorbrekend hebben de kinderen aan dit onderwerp gewerkt. Via het project 4 en 5 mei is het monument voor één jaar geadopteerd.

Tijdens de herdenking hebben kinderen zelf geschreven gedichten voorgedragen. De heer Kastelein, die zelf de oorlog bewust heeft meegemaakt, heeft zijn verhaal met de leerlingen en aanwezigen gedeeld. Dit maakte diepe indruk. Het is heel bijzonder dit te mogen horen uit eerste hand.

Terwijl de zon volop scheen werd er in de twee minuten stilte bewust stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Deze herdenking is georganiseerd opdat er niet vergeten mag worden wat er is gebeurd en dit juist met de kinderen van nu gedeeld moet worden. 

Lees verder

 VIANEN • Begin volgend jaar start de bouw van parkschool De Looch, midden in de wijk De Monnikenhof in Vianen.

De school vervangt de huidige schoolgebouwen van De Wegwijzer (school van stichting Trinamiek) en De Voorhof (stichting Fluenta). Sinds een aantal jaren is ook de kinderopvang en de buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang Vianen (SKV) medegebruiker van het gebouw in het park.

Het is de bedoeling dat de nieuwe school begin 2019 in gebruik wordt genomen. Tot die tijd zullen de leerlingen gebruik maken van de bestaande gebouwen. De beide nogal hoekige schoolpanden dateren van eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. Ze zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van modern onderwijs.

Aanbesteding
Trinamiek en Fluenta zijn gezamenlijk bouwheer van het project. Momenteel wordt nog gewerkt aan de vergunningsprocedures. Voor het eind van het jaar zal ook bekend worden welke aannemer het gebouw mag bouwen.

Het nieuwe gebouw krijgt een oppervlakte van 3.553 vierkante meter bruto vloeroppervlakte. De maximale hoogte bedraagt acht meter.

De ongeveer vijfhonderd leerlingen krijgen in het gloednieuwe pand de beschikking over 24 modern ingerichte groepsruimten met leerpleinen, gemeenschappelijke ruimten en ruimten bedoeld voor medegebruik door kinderopvang. "Die ruimtes zijn zodanig flexibel, dat we in de toekomst altijd kunnen schuiven met tussenwanden", zegt Theo Klinkien, bestuurder van Trinamiek.

Paviljoenachtige opzet
Het gebouw krijgt een paviljoenachtige opzet, dat wil zeggen dat er tussen de diverse bouwdelen binnenhoven gerealiseerd worden. De centrale hal bevindt zich aan de noordzijde. De leerlingen van beide scholen zullen nog wel gebruik blijven maken van hun eigen ruimtes. "We zullen zoveel mogelijk gebruik gaan maken van gemeenschappelijke ruimtes. De samenwerking tussen de drie partners behelst overigens niet alleen het delen van één gebouw. Vanaf het begin is afgesproken dat we ook meer inhoudelijk gaan samenwerken. Er komt straks een brede educatieve voorziening waar opvang en onderwijs wordt geboden voor kinderen van 2 tot 12 jaar"

Klinkien ziet zo'n vorm van mooie samenwerking overigens ook wel zitten bij toekomstige nieuwbouw van scholen in Vianen, zoals bijvoorbeeld in het nieuwe dorp Hoef en Haag.

Niet energieneutraal
De bouwkosten van de nieuwe Parkschool bedragen circa 8,2 miljoen euro. "Binnen het budget en de eisen van het bouwbesluit hebben we het maximale gedaan om het gebouw zo duurzaam mogelijk te maken". "We plaatsen bijvoorbeeld negentig zonnepanelen op het dak. Maar er was helaas geen geld beschikbaar voor zeer omvangrijke duurzame investeringen", zegt Klinkien. "Het gebouw is dus zeker duurzaam, maar helaas niet helemaal energieneutraal."

Voordat de aannemer aan het werk gaat, zal de gemeente het terrein begin volgend jaar bouwrijp maken. "Vanaf dat moment is het terrein één grote bouwput", zegt verantwoordelijk wethouder Frank Meurs. De bouwwerkzaamheden zullen wel gepaard gaan met overlast, vooral door het bouwverkeer door smalle straatjes zoals de Rietkamp.

De afgelopen maanden zijn de bewoners diverse malen geïnformeerd over de plannen. Wethouder Frank Meurs is zeer tevreden over het verloop tot nu toe. "Soms kwamen daar zelfs heel goede tips uit. Bij één van de bewonersavonden stelde een mevrouw voor om de school tien meter naar het midden van het park op te schuiven. Ik vond dat eigenlijk wel een verdraaid goed idee. De volgende dag heb ik haar teruggebeld dat we het zouden regelen. Die mevrouw was helemaal verbaasd."

Dick Aanen

Lees verder

VIANEN • De kinderen van De Voorhof hebben donderdag een sponsorloop gehouden om geld op te halen voor een project van Edukans waar juf Margreeth en juf Mirjam zich voor in gaan zetten in Ghana.

Onder aanmoediging van het toestroom publiek liepen kinderen, leerkrachten, ouders en opa's en oma's mee voor het goede doel wat allemaal ten gunste komt van het project om onderwijs te verbeteren. Juf Margreeth en juf Mirjam gaan naar Ghana van zaterdag 14 tot en met zondag 29 oktober.

Lees verder

VIANEN • De kinderen van basisschool De Voorhof in VIanen hebben vrijdag het schooljaar spectaculair afgesloten. 

Met een grote opblaasglijbaan zijn ze samen met hun ouders, juffen en meesters het schooljaar uitgegleden en de zomer ingegleden. Over zes weken worden de leerlingen met ouders weer verwelkomd voor het nieuwe schooljaar. 

Lees verder

VIANEN • Laurens van Leeuwen is sinds maart de nieuwe directeur van basisschool De Voorhof in Vianen. Hij volgde Sander Jue op, die zijn carrière heeft voortgezet als directeur van De Schakel in Leersum.

Laurens van Leeuwen was eerder leerkracht op De Fontein in Houten en later adjunct-directeur van Het Mozaïek - ook in Houten. De Voorhof is geen onbekende school voor hem, omdat Van Leeuwen al elf jaar werkt voor stichting Fluenta, waar ook De Voorhof onder valt. Sowieso woont de 36-jarige in Hei- en Boeicop. "We hebben een aantal jaar geleden een oude, vervallen boerderij gekocht. Het dak was lek, de planten groeiden door de muur en binnen was er niks. Mijn vrouw was toen hoogzwanger van onze jongste dochter Ise en toch gingen we de uitdaging aan. Wat er nu staat, is iets om trots op te zijn. En allemaal zelf gedaan." En zo kijkt Laurens ook aan tegen leidinggeven: "Je moet kijken naar kansen en mogelijkheden en zaken doen waar je energie van krijgt."

Hij noemt De Voorhof "misschien wel de leukste school van Vianen". In februari maakte hij al kennis met zijn nieuwe werkplek. "De Voorhof is een prachtige school waar we de komende jaren vele mooie ontwikkelingen gaan doormaken met elkaar." Van Leeuwen wil onder meer de kind-ouder-leerkracht-gesprekken en het thematisch onderwijs verder uitbouwen. En ook aan de slag met ict. Verder is het meubilair toe aan een vernieuwing. Dit alles is gekoppeld aan de aanstaande nieuwbouw van de Brede Parkschool, vertelt Van Leeuwen. "Over twee jaar zit De Voorhof misschien wel in het mooiste schoolgebouw van Vianen met grote leerpleinen, lichte lokalen en een doorgaande leerlijn voor kinderen van nul tot twaalf jaar middenin een groen en autoluw park."

Lees verder

Contactgegevens

De Voorhof
De Looch 3
4133 DK Vianen
infovoorhof@fluenta.nl
0347 373527

Jaarkalender 2021-2022