Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!
Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!

Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!

Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!

Wij werken, spelen én leren in de splinternieuwe (Park)school en hebben bewegend leren centraal gezet!

U bent hier:  Home  >  Over de school  >  Het team

Het team

Klik op de foto voor een groter formaat.

Lees verder

Wij zijn Anne en Laurens, de directie van De Voorhof. In onze persoonlijke teksten stellen we ons graag aan u voor. 

Lees verder

Werk op de Voorhof: Directeur
Even kort voorstellen: De Voorhof beweegt en leert! En... is mischien wel de leukste school van Vianen! De ingeslagen weg, met als basis bewegend leren en thematisch werken met de zaakvakken en Engels voor alle leerlingen, is gekoppeld aan andere goede zaken, zoals kind-ouder-leerkracht gesprekken, cooperatief werken en vernieuwend ICT onderwijs. In iedere klas hebben alle kinderen een eigen chromebook tot hun beschikking en hangen er de nieuwste touchborden in de lokalen. De thema's "taakgerichtheid, rust in de school en vertrouwen en veiligheid" zijn belangrijke pijlers voor ons. De kinderen hebben bij ons wat te zeggen via de leerlingenraad, maar ook tijdens de lessen omdat ze eigen doelen stellen en zelf leren plannen. Ook ouders zijn belangrijke partners voor ons. Alles om het beste uit de kinderen te halen. We zitten in een splinternieuwe school. Vanaf maart 2019 zitten wij in een prachtig schoolgebouw midden in een park, met grote leerpleinen, lichte lokalen en een doorgaande leerlijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar! 

Lees verder

Werk op de Voorhof: Adjunct directeur
Even kort voorstellen: Mijn naam is Anne, ik ben adjunct directeur. Werken binnen het onderwijs geeft mij veel energie. Als je kinderen les geeft kan het antwoord goed of fout zijn. Als je met kinderen leeft, zijn zij zelf het antwoord’. Door samen ambities en talenten te ontdekken, grenzen te leren verleggen, kritisch te kijken, samen te werken, vaardigheden te leren en te blijven reflecteren proberen we alle kinderen op De Voorhof zoveel mogelijk kansen te bieden om zich te ontwikkelen. Naast mijn master pedagogiek heb ik vorig schooljaar de schoolleidersopleiding vakbekwaam positief afgerond. Buiten het werken met kinderen is mijn grote passie voetballen. Onderdeel van een team zijn, vind ik erg waardevol. Niet alleen op het voetbalveld, maar ook met alle betrokkenen van De Voorhof. Samen streven naar een mooie toekomst! 

Lees verder

Werk op de Voorhof: Intern begeleider, gedragsspecialist
Even kort voorstellen: Samen met juf Marieke en heb ik de taak om de zorg rondom alle leerlingen te coördineren en leerkrachten hierbij te ondersteunen. Ik zal het aanspreekpunt zijn voor diverse groepen. Ook ben ik gedragsspecialist en heb ik daardoor afwisselende taken in school. De Voorhof is een hele leuke school om te werken en ik leer nog steeds elke dag nieuwe dingen! Ik woon in Montfoort, samen met mijn gezin. Ik word blij van boeken en tijdschriften, zingen en lekkere taarten, cake of koekjes bakken (en opeten natuurlijk!).

Lees verder

Werk op de Voorhof: Intern begeleider / rekenspecialist 
Even kort voorstellen: Mijn naam is Marieke, ik ben 37 jaar en samen met mijn vriend en 2 dochters woon ik in Nieuwegein.
Ik werk al heel wat jaren op De Voorhof. Dit schooljaar ben ik op maandag, dinsdag en woensdag op De Voorhof als intern begeleider en rekenspecialist. Samen met juf Marjolein ben ik één van intern begeleiders van de school. Ik zal het aanspreekpunt zijn voor diverse groepen. Als intern begeleider is het onze taak om de leerlingenzorg op school te volgen. Dat kan zijn door mee te denken in een team, gesprekken te voeren met ouders en leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben in de ruimste betekenis van het woord en contacten te onderhouden met externe instanties. Kortom, afwisselende werkzaamheden. Ik hoop op een prettige samenwerking met u als ouders. Mocht u vragen hebben, de deur staat open, u bent van harte welkom!

Lees verder

Werk op de Voorhof: Leerkracht groep 1/2A
Even kort voorstellen: Mijn naam is Corine Bot. Ik ben 40  jaar en ben geboren en getogen in Meerkerk. Ik ben trotse moeder van Vigo en Loïs. In mijn vrije tijd bootcamp en voetbal ik en zet ik heel veel stappen in verschillende winkelstraten.
Inmiddels werk ik al heel wat jaartjes op De Voorhof. Begonnen in de middenbouw ben ik via de bovenbouw in de onderbouw terecht gekomen, waar ik het enorm naar mijn zin heb. Ik zal dit schooljaar op maandag en dinsdag aanwezig zijn in groep 1/2a en samen met juf Wilma en de kinderen gaan we er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken. 

Lees verder

Werk op de Voorhof: Leerkracht groep 1/2A
Even kort voorstellen: Mijn naam is Wilma en ik werk sinds 1998 op De Voorhof. Op school werk ik met  kleuters. Ik geniet iedere dag van onze jongste leerlingen, vooral van hun enthousiasme en spontaniteit. Ik woon vlak bij school en ga elke dag met heel veel plezier naar school. Ik ben getrouwd met Cor en we hebben 2 zoons, Tom en Olaf. Ik werk dit jaar samen met juf Corine. Mijn werkdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag. We gaan er dit jaar met elkaar een fijn en leerzaam jaar van maken. 

Lees verder

Werk op De Voorhof: Leerkracht groep 1B
Even kort voorstellen: Mijn naam is Sharon. Ik ben 29 jaar en kom uit Vianen. Ik werk inmiddels al een aantal jaren met veel plezier op De Voorhof. Eerst twee jaar stage gelopen en nu veel verschillende groepen gehad. Dit schooljaar mag ik samen met Ria voor groep 1 staan. Een leuke, nieuwe uitdaging! Ik hoop er samen met de kinderen, ouders en juf Ria een mooi en leerzaam jaar van te maken! 

Lees verder

Werk op de Voorhof: Leerkracht groep 1B/2B / Onderbouwcoördintor
Even kort voorstellen: Ik ben Ria, leerkracht van groep 1b en 2b en onderbouwspecialist/ coördinator. Samen met de andere kleuterleerkrachten draag ik zorg voor een gedegen basis in de onderbouw en zorgen we voor een doorgaande lijn binnen de school. Daarvoor creëren we een betekenisvol aanbod in verschillende thema’s. Kinderen leren door middel van spel, maar ook vooral van elkaar. De Kanjertraining staat centraal in de groepen. Wanneer kinderen zich fijn, vertrouwd en veilig voelen, komen zij tot leren. Binnen die veilige basis, dagen we kinderen uit en bieden we kansen, zodat ze kunnen groeien. Zelf ben ik ook moeder van twee kleuters en ik zie het als een meerwaarde om me in beide rollen (ouder en juf) te kunnen verplaatsen en kinderen vanuit dit beeld te kunnen begeleiden.

Lees verder

Werk op de Voorhof: Leerkracht groep 2B,  Kanjercoordinator
Even kort voorstellen: Mijn naam is Annette en ik kom uit IJsselstein.  Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag sta ik voor groep 2B. Ik werk graag met jonge kinderen. Ik vind ze enthousiast, spontaan en vaak erg origineel. We gaan er samen een heel leerzaam en fijn jaar van maken. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te fietsen, wandelen en te kajakken.

Lees verder

Werk op De Voorhof: Leerkracht groep 3A
Even kort voorstellen: Mijn naam is Imke en ik kom uit Culemborg. Sinds vorig schooljaar werk ik op de Voorhof. Op maandag tot en met vrijdag sta ik voor groep 3a. Naast de pabo heb ik de bachelor Onderwijswetenschappen gestudeerd. Ik hou ervan om onderzoek te ‘vertalen’ naar de praktijk en steeds te kijken hoe we zo goed mogelijk kunnen leren. Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan, zich veilig voelen en met mijn ondersteuning het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik hoop er samen met de kinderen en ouders een fijn en leerzaam schooljaar van te maken! In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig en elke zaterdag geef ik dansles aan meisjes tussen de 6 en de 12 jaar. Bewegend en dansend leren zul je in groep 3 vaak terug zien.

Lees verder

Werk op de Voorhof: Leerkracht groep 3B
Even kort voorstellen: Dit jaar ben ik op maandag en dinsdag de juf van groep 3! Op woensdag geef ik Engels aan een aantal klassen in de school en Explore aan een groep kinderen van De Voorhof. Ik vind het belangrijk dat het welbevinden van kinderen goed is; dat zij zich goed voelen in de klas én op school. Hieraan werken we met kinderen, ouders en leerkrachten. Met mijn man en twee kinderen woon in Houten. Als ik niet werk, vind ik het leuk om te sporten (zaalvoetbal, bootcamp, hardlopen) en te lezen. 

Lees verder

Werk op de Voorhof: Leerkracht groep 4A
Even kort voorstellen: Mijn naam is Daphne. Ik ben 21 jaar en woon in Vianen. De afgelopen twee jaar heb ik als stagiaire al rondgelopen op De Voorhof. Nu ik ben afgestudeerd aan de Pabo, zal ik dit jaar van maandag tot en met vrijdag aan de slag gaan als juf van groep 4A. Ik heb hier heel veel zin in! Ik kijk uit naar een jaar waarin ik samen met de kinderen bewegend ga ontdekken én leren. Met de kinderen en ouders hoop ik er een fijn en leerzaam jaar van te maken. 

Lees verder

Werk op De Voorhof: Leerkracht groep 4B
Even kort voorstellen: Mijn naam is Marleen. Ik ben 26 jaar en woon in Vianen. Een aantal jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de PABO en sindsdien werk ik op De Voorhof. Na een paar jaar in groep 2 en 3 gewerkt te hebben, sta ik dit jaar samen met juf Chantal voor groep 4B. Een leuke uitdaging waar ik heel veel zin in heb! Samen met de kinderen en ouders gaan we er een mooi schooljaar van maken. Afgelopen zomer ben ik getrouwd en in mijn vrije tijd ben ik vaak op het korfbalveld te vinden. 

Lees verder

Werk op De Voorhof: Leerkracht groep 5A
Even kort voorstellen: Mijn naam is Francien, geboren en getogen in Vianen. Getrouwd met Wim en samen hebben wij 2 dochters en sinds juni ben ik oma geworden van een kleindochter. Ik ben in 1978 gestart in het onderwijs. Leerkracht geweest van de groepen 1, 2, 3, 4 en 5. Dit jaar groep 5 samen met juf Wendy. Wij gaan wij er een fijn, gezellig, afwisselend en leerzaam schooljaar van maken. Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. Al met al een baan waar nooit één dag hetzelfde is.

Lees verder

Werk op de Voorhof: Leerkracht Engels en Explore en leerplein.
Even kort voorstellen: Mijn naam is Wendy. Dit is mijn tweede jaar op de Voorhof. Samen met juf Francien mag ik lesgeven aan groep 5 op maandag en vrijdag en op woensdag geef ik Engels en Explore. Als leerkracht vind ik het fijn om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden in het leerproces op school. Soms door ze iets nieuws aan te bieden, iets samen te doen of kinderen te helpen het zelf te doen. Wanneer ik niet aan het werk ben geniet ik van gezin en de dingen die we met elkaar doen.  Als er tijd over is ga ik graag op bezoek bij familie en vrienden. Daarnaast wandel en lees ik graag. 

Lees verder

Werk op De Voorhof: Onderwijsassistent groep 3 t/m 8 
Even kort voorstellen: Mijn naam is Karishma en ik woon sinds 2019 met mijn vriend  in Vianen. Hiervoor heb ik in Suriname gewoond en heb ik 10 jaren lesgegeven op een basisschool. Sinds oktober 2020 werk ik als onderwijsassistent op De Voorhof. Behalve in de groepen 3 t/m 8 ben ik vaak ook op het leerplein bezig kinderen te begeleiden of hulp te bieden als dat nodig is. Op het leerplein zorg ik voor voldoende rust, maar toch zijn er soms momenten dat wij af en toe een grapje maken en lekker met elkaar lachen. Ik krijg energie als ik met kinderen werk en ik geniet ervan om te zien hoe zij na een poos bloeien. Ik hou van reizen, wandelingen maken, fotograferen, koken en lekker een boekje lezen. Samen met de leerkrachten, kinderen en de ouders wil ik van dit jaar ook een mooi schooljaar maken. Wat ben ik blij om op de leukste school van Vianen te werken!

Lees verder

Werk op de Voorhof: Leerkracht groep 6A
Even kort voorstellen: Dit jaar ben ik op maandag, dinsdag en woensdag de juf van groep 6A. Juf Mirjam werkt de andere 2 dagen in de groep. Ik vind het belangrijk dat kinderen leren eigen keuzes te maken. Iedere dag staat bol van keuzes die gemaakt moeten worden. Vaak onbewust. Door te benoemen welke keuzes je als juf van de kinderen ziet, hoop ik dat dit meer bewustwording geeft. Op onze school begint elke dag al met de keuze: Waar ga ik zitten en met wie? Hoe mooi is het om te zien dat het kiezen van een goede werkplek bij veel kinderen steeds makkelijker wordt. In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin en mijn 2 honden. Het liefst op of rond het strand!

Lees verder

Werk op De Voorhof: Leerkracht groep 6A, schoolopleider (begeleiding studenten), gymles op maandag.
Even kort voorstellen: Samen met Wietske mag ik dit jaar de kanjers van groep 6A verder op weg helpen in hun ontwikkeling en dat vind ik een prachtige uitdaging. Ieder van ons is uniek met zijn/haar eigen talenten. Ook al zijn deze niet altijd zichtbaar vind ik het een uitdaging om deze te ontdekken en deze talenten in te zetten waardoor ieder kind kan groeien. Op maandag verzorg ik de gymles voor de groepen 3  en 4. Tevens ben ik ook schoolopleider op deze school. Dit houdt in dat ik de studenten begeleid in hun leerproces om uiteindelijk leerkracht te worden. Wij hebben een partnerschap met de Marnix Academie (pabo). Met en van elkaar leren is heel waardevol. Ieder kind verdient goed onderwijs. Laten we uniek zijn door onszelf te zijn.

Lees verder

Werk op De Voorhof: Leerkracht groep 7A
Even kort voorstellen: Ik ben Joeri. Sinds begin 2019 ben ik werkzaam op De Voorhof. Het is mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en dingen eigen maken. Ik vind het belangrijk dat ieder kind zich fijn voelt in de klas. We doen er dan ook alles aan om er elk jaar weer een fijn jaar van te maken waarbij wij elkaar kunnen respecteren en van elkaar mogen leren. Naast het werken houd ik er van om te reizen, te fotograferen en om muziek te maken. Mijn passie voor het maken van muziek wil ik dan ook graag met de kinderen delen. Mocht uw kind zingend thuiskomen, dan weet u genoeg! 

Lees verder

Werk op de Voorhof: Leerkracht groep 4B en groep 8A / Taal- en leesspecialist / Bovenbouwcoördinator 
Even kort voorstellen: Mijn naam is Chantal en ik kom uit Schoonhoven. Sinds 2013 ben ik werkzaam in het basisonderwijs. Naast de lerarenopleiding, heb ik ook de Master Special Educational Needs en Master Ecologische Pedagogiek gevolgd. Ik heb voor bijna alle leeftijden voor de klas gestaan en juist dat maakt het onderwijs zo ontzettend afwisselend en uitdagend! Dit jaar sta ik een dag voor groep 4B en een dag voor groep 8A. Daarnaast neem ik twee dagen de rol van taal- en leesspecialist op mij, waarvoor ik dit schooljaar een studie zal volgen.

Ik vind het van belang om de diversiteit van kinderen te waarderen. Ieder kind is uniek, mag er zijn en heeft een eigen stem. Aandacht voor ieder kind is voor mij van belang; de pedagogische relatie doet ertoe! Verbondenheid is voor mij het sleutelwoord. Ik hoop er samen met de kinderen, ouders, juf Marleen (in groep 4) en juf Dagmar (in groep 8) een prachtig en onvergetelijk jaar van te maken!

Lees verder

Werk op De Voorhof: Leerkracht groep 8A
Even kort voorstellen: Mijn naam is Dagmar. Dit wordt mijn tweede jaar als leerkracht van groep 8 op De Voorhof. Ik sta vier dagen per week voor de groep en ben aanwezig van maandag t/m donderdag. Samen met de kinderen werken naar een fijn advies voor ieder kind, geeft mij energie. Dit in combinatie met alle leuke activiteiten die het laatste schooljaar met zich meebrengt, maken dat ik iedere dag met plezier naar school kom! In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten en sportlessen te geven. Het liefst bootcamp en turnen. Maar ook winkelen en wandelen in mijn woonplaats Utrecht vind ik fijn. 

Lees verder

Werk op De Voorhof: Administratief medewerkster
Even kort voorstellen: Mijn naam is Elles, ben geboren en getogen in Vianen. Ik ben de trotse moeder van Lucas en Julia. Sinds 2019 werk ik op De Voorhof omdat ik klaar was om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Mijn werkdagen zijn op dinsdag en donderdag. Dus loop gerust gezellig even binnen als je vragen hebt. Als ik niet werk vind ik het lekker om hard te lopen, te koken, te borrelen en op vakantie te gaan.

Lees verder

Werk op De Voorhof: Conciërge
Even kort voorstellen: Mijn naam is Ruud. Ik ben op 01-07-1956 ter wereld gekomen in Den Haag. Ben getrouwd en heb 3 kinderen, 2 zoons en een dochter, ondertussen allemaal het nest verlaten. Verder: ik eet alles wat lekker is, doe alles wat leuk is, houd van gezelligheid, ben altijd in voor een grap, mag graag naar een goede film of serie kijken en alle muziek die lekker in het gehoor ligt mag ik ook graag horen. Heb het op De Voorhof / Parkschool prima naar mijn zin, je kan rustig zeggen “in het onderwijs is geen dag het zelfde” en dat maakt het juist zo bijzonder. Buiten school ben ik geregeld met Karla (mijn vrouw) de hort op met de camper of motor. Met andere woorden ….De Voorhof / Parkschool, the place to be !

Lees verder

Juf Simone

Werk op de Voorhof: Leerkracht groep 3B
Even kort voorstellen: Ik ben getrouwd met Mark en samen met onze kinderen Thijn (17) en Leida (10) wonen we in Houten. Als ik niet werk ga ik graag naar de sportschool of een lekker stuk wandelen in de natuur. Met mooi weer vind ik het ook leuk om te suppen. Verder houd ik nog van lezen, naar het theater gaan en skiën. In de vakantie ga ik graag op reis; deze zomer hopen we naar IJsland te kunnen gaan.

Juf Iris

Werk op de Voorhof: Leerkracht groep 1C
Even kort voorstellen: Mijn naam is Iris Podaras en Ik woon samen met mijn hond Ted in IJsselstein. Zoals mijn naam al doet vermoeden ben ik van Griekse afkomst en daar komt ook mijn liefde voor koken vandaan. Elk jaar vlieg ik naar Athene voor familiebezoek en het leren van nieuwe familierecepten. Ik volg zelf Griekse lessen, om de grammatica beter onder de knie te krijgen. Ik vind talen erg interessant ben erg blij dat ik hier een bijdrage aan mag leveren op school. Door de Engels lessen zie ik heel wat klassen en dat biedt veel differentiatie, erg leuk! Ik werk graag met kinderen, omdat ik mij kan verwonderen door hun creativiteit, puurheid en enthousiasme.

Contactgegevens

De Voorhof
De Looch 3
4133 DK Vianen
infovoorhof@fluenta.nl
0347 373527

Jaarkalender 2021-2022