"De Voorhof, misschien wel de leukste school van Vianen!"

"De Voorhof, misschien wel de leukste school van Vianen!"

U bent hier:  Home  >  Ouders  >  Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad (MR) behartigt de belangen van ouders, kinderen en personeelsleden en houdt zich voornamelijk bezig met beleidszaken binnen de school. De taken en bevoegdheden van de MR zijn vastgelegd in het MR-reglement en het huishoudelijk reglement. Voor een aantal zaken heeft de directie instemming nodig van de MR, of dient zij advies te vragen. In de MR zijn vier ouders/verzorgers van leerlingen en vier personeelsleden benoemd voor een periode van drie jaar. Gedurende het schooljaar vergadert de MR ca. 1 maal per maand.
Per e-mail is de MR bereikbaar: mrvoorhof@fluenta.nl 

De Medezeggenschapsraad

De oudergeleding:

  • I. Groten (voorzitter)
  • J. Kamstra
  • R. Katoen 

De personeelsgeleding:

  • M. Attevelt
  • M. Jongbloed
  • M. Dorrestijn

Het huishoudelijk reglement

Klik hier

Even voorstellen

Taak op de Voorhof: Voorzitter MR
Even kort voorstellen: Mijn naam is Ivo Groten, ik ben 49 jaar, getrouwd met Marja Nieboer en vader van Sara (groep 3), Kevin (23), Jeffrey (21) en Dylan (19). Een aantal jaren geleden zijn we naast de Voorhof komen wonen. Naast een stuk betrokkenheid in de dagelijkse zorg  bij de school van Sara, vind ik het prettig om oa via de medezeggenschapsraad op de hoogte te blijven van toekomstige ontwikkelingen van de school. We zien dat de school een aantal veranderingen heeft ondergaan en nog verder door ontwikkelt. Hier wil ik graag een actieve rol in spelen.
Na 1 jaar lid binnen de MR geweest te zijn ben ik sinds eind 2015 voorzitter. De onderwerpen, welke open besproken worden geven mij een beter beeld van de huidige en toekomstige situatie van de school. De geplande veranderingen spreken mij erg aan!
In mijn vrije tijd sta ik regelmatig op de squashbaan en golfbaan. In de winter vind ik het heerlijk om te snowboarden. Verder vind ik het prettig om in de tuin en in huis te klussen. Bij lekker weer rijd ik graag een stuk motor.
Ik werk in Dodewaard bij een toeleverancier in de medische zorg als Service Manager.

Lees verder

Taak op de Voorhof: MR lid
Even kort voorstellen: Wat een bijzondere omgeving is een basisschool! Een soort mini-maatschappij waar je allerlei zaken in het klein terugziet die ook in de ‘grote wereld’ voorkomen. Sinds Boaz op de Voorhof zit, maak ik dit vanuit het perspectief van een ouder mee. We hebben gekozen voor De Voorhof omdat we goede verhalen over de school hoorde en de christelijke identiteit van de school ons erg aanspreekt. Mijn naam is Jeroen Kamstra ben 39 jaar en getrouwd met Tirtsa. Ik ben vader van Boaz (9) en Loïs (2). 
Sinds Boaz in groep 1 startte, maakte ik kennis met de omgeving en ontwikkelingen binnen een basisschool. Het vraagt vertrouwen van ouders om de ontwikkelingen van je kind voor zo’n belangrijk deel over te dragen aan de school. Begin dit schooljaar (2016) ben ik gestart in de MR omdat ik het leuk en nuttig vind om ook verder betrokken te zijn bij het functioneren van de school.  De school is flink in ontwikkeling. Een perspectief op een nieuw gebouw en een directie-wisseling nu Sander gaat vertrekken. Belangrijke ontwikkelingen waar onze kinderen ook de invloed van gaan merken. Daarvoor en voor alle andere zaken die bij een enerverende omgeving als een basisschool spelen, wil ik me inzetten. Vanuit de MR hoop ik mee te denken over het beleid van de Voorhof waarvoor het natuurlijk ook van belang is om signalen te krijgen van ouders. Ik nodig iedereen uit om mij persoonlijk of per mail/telefoon te benaderen als er iets speelt.

Lees verder

Taak binnen de voorhof: MR lid
Even kort voorstellen: Ik ben Ronald Katoen (38 jaar) getrouwd met Janneke. Vader van Lotte (groep 4) en Merel (groep 1)
Toen Lotte naar de basisschool mocht zijn wij via onze overburen bij de Voorhof terechtgekomen. Dit vanwege de positieve reacties die wij kregen wat betreft De Voorhof.
Sinds maart 2017 ben ik gestart in de MR.
In de praktijk zie ik dat er véél meer bij een basisschool komt kijken dan alleen het lesgeven. Denk aan het nieuwe gebouw, ontwikkelingen vanuit onderwijs etc.  Kortom de school is behoorlijk in beweging en ontwikkeling.
Voor mij is erg belangrijk dat het kind centraal blijft staan. Ondanks alle veranderingen in de komende periode.
Vanuit de MR meedenken over het te voeren beleid van de Voorhof spreekt mij aan en ik hoop hier mijn bijdrage te leveren namens de ouders.
Ik werk bij één van de grootste afvalverwerkers van Europa waar wij ervoor zorgen dat van afvalstoffen weer grondstoffen worden gemaakt.
In mijn vrije tijd sport ik graag.
Indien er onderwerpen zijn die u wilt bespreken dan hoor ik het graag!

Lees verder

Contactgegevens

De Voorhof
De Looch 3
4133 DK Vianen
infovoorhof@fluenta.nl
0347 373527